Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блокче за обрисуване...
Автор: vasilton Категория: Лични дневници
Прочетен: 42047 Постинги: 30 Коментари: 3
Постинги в блога от Август, 2010 г.

Шумотевица или какафония, още нищо не се е случило, ако вече не е вкиснало по билбордове и телевизионни реклами. Пролетарии от всички страни, обединявайте се... пред телевизора. Иде новият сезон на каквото и да е. Иван и Андрей като брадати идоли на прогнилото тъмно минало.

 

Общественото мнение кове законите на консумацията: “свобода, равенство, братство”. Демек по французки маниер, макар и със зле прикрит ориенталски сантиман. Строго погледнато, без гилотина трудно се стига до общочовешките права... Дори тези на циганите. Кавичките по-горе впрочем не са задължителни.

 

А щом народът го е избрал да води, разбираемо е, че ще се води по народа. Или поне отвреме-навреме ще дава вид, че опитва. Някои му викат популизъм, други делят популизма на добър и лош. А и как би могло да бъде иначе, щом дори изкувството иска жертви, независимо от етнически произход и партийна принадлежност.

 

А той, лошият, днес може да е и без билет. Според случая. Качил се погрешка във влакчето на ужасите, уж на път за някъде другаде, към по-доброто място. Като казвам “на ужасите”, имам предвид буквално за забавление, заради тръпката. Пречи ли да се позабавлявам, доколкото имам време за това. Ако и целия си живот.

 

“По-доброто място” вече е нещо друго, далеч по-възвишено. Като аризонска мечта. Нещо, към което всеки нормален човек се стреми, независимо от времето, което може да пръска по забавления. Разбира се и ценностите. Съвсем не на последно място и преоценката им.

 

Изконните ценности на общността са вярата, родът и милосърдието. А те не са продукт на общественото мнение в интернет форумите. Макар правописът на повтарящ годината второкласник да е присъщ и на културен министър понякога. Пък бил той и на светите мощи, и без портфейл, и без мозък дори.


Категория: Политика
Прочетен: 432 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 31.08.2010 01:39

Седяхме пред телевизора, а Кашпировски сугестираше пиршество в чаша водка... Развит не, ами развинтен социализъм.

Татко казваше, че поради затъмнението на Секретаря слънце всяка неделя кинескопите се опушвали и затова пиел ракия.

(Мама не беше като леля – лунатичка, – но тайно слизаше до мазето нощем за вино.)

Аз бях пионерче, и разбира се мислех в розово – чаках Пинко. Народът какво е чакал, не знам – после порасна носът на Пинокио и дойде тъгата.

Като пораснах и аз, и завесата падна, разбрах, че народната лирика се пише с ебането по панелките. И с главни букви.

А бай Митю – арменският поп и рок – и днеска, холан, хвърля коклени зарчета с тънки ефирни майнички.

Припев: Баба Ванга, баба Ванга, сляпа ударничка на пачанга...


Категория: История
Прочетен: 1342 Коментари: 2 Гласове: 1
Последна промяна: 15.08.2010 17:31
Търсене

За този блог
Автор: vasilton
Категория: Лични дневници
Прочетен: 42047
Постинги: 30
Коментари: 3
Гласове: 60
Архив
Календар
«  Август, 2010  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031